Beleving & gezondheid in je kantoorinrichting

Beleving & gezondheid in je kantoorinrichting

Licht, camera en actie! Deze woorden worden het meest gebruikt in de creaties van Deusjevoo. Ze zijn namelijk experts in het bouwen van decors. Wat zij maken is veel meer dan gewoon een decor, ze creëren beleving. Naast decorbouw ontwikkelen ze ook beursstanden, studio’s en interieurs. Wij zijn dan ook trots om te zeggen dat Upspace en Deusjevoo instaan voor de kantoorinrichting bij Fruitsnacks. Wij kunnen alvast zeggen dat ook ons kantoor het hele Fruitsnacks-verhaal zal uitstralen.

Jo & Deusjevoo

23 jaar geleden startte Jo Peters met Deusjevoo. Showbizz, beleving en interieur, dat was en is zijn doel, al sinds hij 14 jaar oud was. Dankzij zijn filmopleiding leerde hij het belang van storytelling kennen. Een verhaal vertellen, dat neemt hij tot vandaag mee in elk werk. “Als je het klantenverhaal helemaal begrijpt, dan bekom je de meest fantastische resultaten! Het verhaal van de klant moet van de muren afspatten.”

70 procent van wat je op TV ziet in België én Nederland is gemaakt door Deusjevoo. Denk maar aan de decors van de nieuwe telenovelle Lisa of de studio van de Cooke & Verhulst Show. Het zijn telkens sets die je volledig meenemen in het verhaal. Ondertussen is Deusjevoo ook actief bezig met het ontwikkelen van beurstanden en interieur.

“Als je het klantenverhaal helemaal begrijpt, dan bekom je de meest fantastische resultaten! Het verhaal van de klant moet van de muren afspatten.”

Jo Peters, Deusjevoo

Interieur op maat van het bedrijf

Elk bedrijf is anders, ook binnen een bedrijf zijn er verschillende teams en persoonlijkheden aan het werk. Open landschappen kunnen er daarom volgens Jo voor zorgen dat de medewerkers continu hun focus verliezen en stress absorberen. Stress vermijden is van groot belang voor elk bedrijf, het is namelijk de grootste oorzaak van burnouts. Upspace, een spinoff van Deusjevoo kwam langs bij Fruitsnacks om de individuele noden van het team te onderzoeken. Iedereen krijgt de kans om input te geven, ook de ideeën met een hoek af! Maar wat die net zijn houden we nog even geheim! Upspace gebruikt kennis uit wetenschappelijk onderzoek om te bepalen wat er nodig is om een goed functionerende werkomgeving te creëren. Dit draagt volgens Jo ook bij aan de gezondheid van de medewerkers: “Als de medewerkers zich gelukkig voelen over hun werkomgeving, komt dat ook ten goede aan de gezondheid”.

Een gezonde werkomgeving

Een gezonde werkomgeving creëren door een stabureau of kickertafel als ontspanning te introduceren ‘omdat het moet’, dat heeft geen zin. Jo hamert op het belang om de noden van je medewerkers te bekijken, wat de ideale werkomgeving is voor jouw bedrijf!

“Covid heeft veel bespreekbaar gemaakt omdat medewerkers door thuiswerk echte focus hebben kunnen ervaren”, zegt Jo. Het is je misschien zelf al opgevallen, je werkt thuis, in een rustige ruimte, zonder gestoord te worden. Je blijft hierdoor veel langer je focus behouden. Wat volgens Jo wel een gemis is, is de mogelijkheid om vlot te kunnen samenwerken.

“Covid heeft veel bespreekbaar gemaakt omdat medewerkers door thuiswerk echte focus hebben kunnen ervaren."

Jo Peters, Deusjevoo

Een appelmomentje

De volgende quote van Jo is misschien wel het grootste compliment voor Fruitsnacks: “Ik heb dagelijks twee keer mijn appelmoment. Deze momenten zijn heilig voor mij! Ik neem dan de tijd om mijn appel van Fruitsnacks te eten, zonder mij te laten storen door werk. Ik staar dan in de verte en neem even een moment van volledige rust. Op deze manier kan ik dan helemaal opgeladen starten aan een nieuwe meeting.”. Een hele dag geconcentreerd werken is bijna onmogelijk, een pauze is af en toe noodzakelijk. Probeer je hoofd ook even rust te geven en laat je smartphone even liggen. We krijgen al de hele dag informatie te verwerken. Een appelmomentje kan dus ook voor jou de ideale pauze worden! Wij zijn benieuwd of jij ook een appelmomentje hebt?

Nog geen fruit op het werk? Bekijk dan snel onze mogelijkheden!

"Ik heb dagelijks twee keer mijn appelmoment. Deze momenten zijn heilig voor mij!"

Jo Peters, Deusjevoo

De benen strekken

Stabureaus, het is een typisch voorbeeld van een wijziging in de kantoorinrichting om de gezondheid te bevorderen. Ook bij Fruitsnacks zullen ze binnenkort in de kantoren verschijnen. Jo heeft hier nog een handige tip voor bedrijven die dit willen implementeren: “Kies voor een stabureau die niet herstelbaar is in hoogte. Denk er maar eens over na, er gaan weinig medewerkers de tijd nemen om de hoogte van de bureau steeds opnieuw aan te passen. Wij kiezen daarom steeds voor hoge bureaus met verhoogde bureaustoelen. Dit is veel efficiënter en geeft de medewerkers ook nog steeds de keuze.”

Bedrijven kunnen ook bepaalde keuzes maken zodat de medewerkers meer stappen zetten op de werkvloer. Een voorbeeld daarvan is de coffee corner een verdieping hoger plaatsen. Volgens Jo is een goed gepositioneerde coffee corner een ruimte die de hele dag door gebruikt kan worden!

Bij Fruitsnacks zelf strekken we regelmatig de benen door tijdens de middagpauze een wandeling te maken tussen de fruitbomen! Wij hebben natuurlijk het grote voordeel van te mogen werken in een hele mooie omgeving. Binnenkort zullen we dus ook tijdens het werk vaker de benen kunnen strekken.

Licht, lucht en natuur in je werkomgeving

Een gezonde werkomgeving, dat kan je ook door de natuur naar binnen te halen. Planten maken het niet alleen gezellig, ze zuiveren ook de lucht in je kantoorruimte. In de plannen voor Fruitsnacks zijn alvast heel wat planten te zien! Nood aan frisse lucht? Zet je ramen open! De buitenlucht kan deugd doen. Nog een groter pluspunt bij Fruitsnacks, dat is het buitenterras! Ook bij Deusjevoo zijn ze niet bang om een vergadering in openlucht te organiseren.

Soms zit het in de kleinste details. Jo vertelde ons dat zelfs de verlichting van ruimte tot ruimte kan worden aangepast. Een kantoorruimte heeft een andere verlichting nodig dan bijvoorbeeld een ontspanningsruimte of coffee corner.

Ruimte voor ontspanning

Ontspanningsruimtes en  brainstorm rooms: tijdverspilling of een gouden troef? Wanneer je op de werkvloer ontspanning wil creëren is dat zeker mogelijk. Opnieuw is het volgens Jo van uiterst belang om de focus op de werkvloer te behouden. “Zet geen kickertafel in het midden van een landschap. Als je hiervoor kiest, denk dan na over de ideale locatie.” Daarnaast is het volgens hem aangewezen om te bekijken of zo een ruimte past bij het verhaal van het bedrijf. Zelf hebben ze ‘the barn’ bij Deusjevoo, dat verwijst naar de oude schuur waarin Jo startte met het concept voor zijn bedrijf.

Storytelling in het interieur

Branding en het verhaal achter het merk, dat kan je doortrekken tot in de kleinste details van je interieur, dat heeft Deusjevoo helemaal bewezen bij het ontwerp van onze nieuwe kantoren! Wij halen al een tipje van de sluier en geven een aantal voorbeelden.

  • De lampen in de inkomhal staan symbool voor het fruit aan de bomen.
  • De houten wand in de inkom doen denken aan de houten paloxen.
  • De tafels zijn gemaakt met het hout van fruitbomen.

Tot in de kleinste details is er dus een stukje van het verhaal van Fruitsnacks te vinden. Deusjevoo is dan ook een echte expert in het reflecteren van het DNA van een merk in het interieur. Voor hen is het van cruciaal belang dat het eindresultaat de klant weergeeft. Dit maakt ook dat ze een heel gevarieerd portfolio hebben, waarbij elk project op maat voor de klant is.

Zelf klaar voor een gezonde werkomgeving met fruit op het werk? Bestel dan nu je eerste proefkorf!

Helemaal geïnspireerd door de verhalen en beleving van Deusjevoo? Neem dan een kijkje op hun website!

Delen

Tevreden fruiteters