Appelroosjes

Appelroosjes

Vandaag delen we weer een lekker recept dat er ook nog heel feestelijk uitziet! Lees hoe je appelroosjes met bladerdeeg bakt. Maak een kunstwerkje met onze favoriete fruitsoort! Natuurlijk is dat de appel, want die delen we tenslotte zelf.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg (rechthoekig)
  • 3 appels
  • Sap van ½ limoen
  • Abrikozenconfituur
  • Poedersuiker

Benodigdheden

  • Muffinvorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne schijfjes.
  3. Leg de appelschijfjes in een kom met ijswater en voeg het sap van de limoen toe.
  4. Verwarm het water, het sap van de limoen en de appelschijfjes op een licht vuur en laat ze een 10-tal minuten weken.
  5. Giet de appels af en droog ze af met keukenpapier.
  6. Snijd het deeg in reepjes van 20 cm lang en 4 cm breed.
  7. Breng een dun laagje abrikozenconfituur aan op elke strook bladerdeeg.
  8. Leg de appelschijfjes in de lengte op het bladerdeeg en zorg ervoor dat de appelschijfjes op de bovenste helft liggen. De appelschijfjes zelf mogen licht overlappen. Zorg ervoor dat de schil aan de bovenkant uitsteekt boven het bladerdeeg.
  9. Vouw de onderste helft van het bladerdeeg naar boven.
  10. Nu kan je starten met het maken van de roosjes door de stroken bladerdeeg gevuld met schijfjes op te rollen. Druk de uiteinden goed aan.
  11. Vet een muffinvorm in en plaats een appelroosje in elke vorm.
  12. Plaats de muffinvorm met appelroosjes in de oven en bak ze 20 minuten op 200°C.
  13. Laat de appelroosjes afkoelen en doe er dan een laagje poedersuiker over.

Deel jouw eindresultaat op social media en tag Fruitsnacks! We zijn benieuwd wat jij ervan bakt!

Delen

Tevreden fruiteters