Fruit op het werk bij Katoen Natie in Antwerpen

Fruit op het werk bij Katoen Natie in Antwerpen

Hoi, mijn naam is Jade Somers. Ongeveer anderhalf jaar werkzaam bij Katoen Natie en reeds een jaar bij de Algemene Aankoopdienst als Soft Facility Coördinator. Ik sta in voor het opvolgen Soft Facilities zoals waterdispensers, cleaning... en natuurlijk ook fruit. De hoofactiviteit van Katoen Natie is het exploiteren van haventerminals, logistieke terminals en on-site terminals

In 2018 zijn we gestart met de fruitleveringen van Fruitsnacks. Bij ons kwam de vraag van het personeel van één van onze Business Units. We hebben deze vraag dan ook gesteld aan onze 9 andere Business Units waarvan er nu een groot aantal mee bestellen bij Fruitsnacks.

Na de eerste lockdown kregen we ook meer en meer de oproep van onze site managers dat het fruit opnieuw mocht opgestart worden. Dit is 1 van de manieren om de inzet van hun werknemers tijdens deze crisis extra te waarderen.

Jade Somers, Soft Facility Coördinator

De grootste troef?

Ik denk dat dit voornamelijk het maatwerk is. We hebben zowel arbeiders als bedienden en dan is het stukfruit heel erg gemakkelijk. Het is handig te verdelen en iedereen heeft zijn portie fruit per week. Onze mensen worden op deze manier ook gestimuleerd om meer fruit te eten en grijpen minder snel naar de ongezonde tussendoortjes.

Ook merken we dat onze werknemers dit enorm appreciëren. Ze beschouwen dit echt als een leuke extra en zien dit niet als vanzelfsprekend. Na de eerste lockdown kregen we ook meer en meer de oproep van onze site managers dat het fruit opnieuw mocht opgestart worden. Dit is 1 van de manieren om de inzet van hun werknemers tijdens deze crisis extra te waarderen.

Katoen Natie-formaat

Belangrijk om aan te halen is dat Fruitsnacks goed inspeelt op onze noden en wensen op “Katoen Natie-formaat”. We zijn uiteindelijk geen klein bedrijf en hebben verschillende sites/afdelingen met elk hun eigen noden en wensen. Fruitsnacks gaat hier goed mee om en levert het fruit volledig op onze maat. Ook hun persoonlijke benadering springt er wel uit voor mij. Als er een probleem is, wordt het meteen bekeken en wordt er een oplossing gezocht.

Coronaproof!

Om af te sluiten wil ik even benadrukken dat ik het erg positief vind dat er nagedacht wordt over het coronaproof fruit leveren. Fruitsnacks biedt de mogelijkheid om het stukfruit in aparte zakjes uit gerecycleerd papier te leveren zodat iedereen zijn eigen portie kan nemen op een veilige manier. Ook in de manden kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk de fruitsoorten geschrapt worden die niet makkelijk te wassen of te schillen zijn. Erg goed geanticipeerd, vind ik!

Delen

Tevreden fruiteters