Terug naar overzicht

Kerstomaten

Kerstomaten of cherry tomatoes zijn de zoetste van alle tomatenvarianten door hun hoog natuurlijk suikergehalte.  Vanwege het kleine formaat vormen ze een ideale snack voor tussendoor maar ook met een dipsausje of als beleg zijn ze zeer lekker.

Gezond

Juist door hun zoete smaak vinden veel mensen kerstomaatjes lekkerder dan gewone tomaten. Maar door dat zoetige worden ze wel als minder gezond aanzien. Er zit inderdaad wel meer suiker in kerstomaatjes, maar ook indrukwekkend meer vitamines en mineralen!

Kerstomaatjes bevatten niet alleen bijna dubbel zoveel vitamine C, maar ook meer bètacaroteen (dit wordt omgezet in vitamine A), foliumzuur en antioxidanten dan een gewone tomaat. Bovendien bevatten ze ook meer magnesium, kalium en fosfor dan gewone tomaten. Door hun friszoete smaak vormen ze de ideale “pick-me up” tijdens een drukke werkdag!

Bewaring

Bewaar de kerstomaatjes best uit hun verpakking op een koele, droge plaats. Plaats ze niet in de koelkast want dan verliezen ze hun smaak. Kerstomaatjes zijn namelijk subtropische vruchten en houden dus niet van de kou. Onrijpe tomaatjes zullen op kamertemperatuur volledig narijpen. Bewaar de tomaatjes best niet in de buurt van komkommers en aubergines.

Tricolore

Kerstomaatjes bestaan in verschillende kleuren. In onze fruitmanden vind je geregeld de tricolore kerstomaatjes, zwart, geel en rood. De zwarte Blackberry kerstomaatjes zijn donkerpaars, bijna zwart en hebben een zoete, rijke druifachtige smaak. De Summersun kerstomaatjes hebben een mooie gele kleur, zijn lekker knapperig en heerlijk zoet van smaak. Deze twee vormen samen met de honingzoete rode Rivolo kerstomaatjes onze Tricolore samenstelling.

Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf! image icon

Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf!

  • 5, 8 of 10 kg fruit
  • Fruit voor 1 week
  • 8 soorten van het beste fruit
  • Beslis erna pas of je verder gaat

Tevreden fruiteters