Terug naar overzicht

Red Prince

Red Prince is een donker-rode mutant van Jonagold en sinds 2006 een vrij ras. De hoge hardheid en egale kleuring zijn typerend voor Red Jonaprince. De appel is ook wel bekend onder de nog selectief gevoerde merknaam Red Prince.

Het zijn vrije grote vruchten die al in een vroeg stadium intens egaal donkerrood kleuren. De gemiddelde vruchtgrootte ligt tussen 70-90 mm. Bijzonder aan deze appelsoort is dat ze zelfs zonder echt koude nachten egaal rood kleuren. De appels hebben ook een zeer hoge hardheid. Door de goede zoetzuurverhouding zijn de vruchten zeer smaakvol.

Bijkomend voordeel: Red Prince appels hebben een hoog gehalte aan flavonoïden, dit werkt preventief tegen hart- en vaatziekten. Het is ook de appel met de meeste antioxidanten. En antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen die helpen tegen oxidatie. Dit is een normaal proces in het lichaam waarbij agressieve stoffen (de zogeheten vrije radicalen) lichaamscellen beschadigen.

Hetzelfde gebeurt bij een geschilde appel: deze kleurt na verloop van tijd bruin. Om dit te voorkomen kunnen we de appel besprenkelen met citroensap. Doordat hierin antioxidanten zitten, zoals vitamine C, wordt het oxidatieproces tegengegaan en verkleurt de appel niet. Andere voorbeelden van antioxidanten zijn vitamine E, spoorelementen zoals seleen en zink, en bioactieve stoffen, zoals flavonoiden uit groente en fruit.

Pluktijdstip: Vergelijkbaar met Jonagold, rond de 3de week van September.

Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf! image icon

Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf!

  • 5, 8 of 10 kg fruit
  • Fruit voor 1 week
  • 8 soorten van het beste fruit
  • Beslis erna pas of je verder gaat

Tevreden fruiteters