Make-a-Wish kids plukken Wensbos

Make-a-Wish kids plukken Wensbos

Afgelopen zondag was het zover : Make-a-Wish kids kwamen hun peren oogsten.

 “Fruitteler Karel Paesmans, ook bekend van het bedrijf Fruitsnacks dat fruitmanden levert aan bedrijven, haalde vorig jaar het “Wensbos” idee al boven de doopvont. Elk wenskind van Make-a-Wish Vlaanderen kreeg een appelboom in zijn plantage, waarvan de oogst integraal voor het kind is.

De vorstnachten van april hebben echter dat hele perceel stevig beschadigd, zelfs in die mate dat de jaarlijkse appelplukdag voor het publiek dit jaar niet zal doorgaan. “Maar Make-a-Wish ligt mij te nauw aan het hart” aldus Karel “en daarom hebben we de MaW kids dit jaar perenbomen ter beschikking gesteld”

En afgelopen weekend was het zover : een aantal Wenskinderen kwam oogsten. Menig peertje werd geplukt, de kinderen mochten als passagier mee met de Quad, met de speciale Smoothie-fietsen konden de papa’s een heerlijk fruitdrankje voor hun gezin trappen. Enkel blije gezichten waren er te zien – en vermoeide armen : de kroost werd immers door de mama’s en de papa’s omhooggetild om ook de hoogste peren te plukken.

Volgend jaar pakken we dat nog grootser aan, aldus Christel Vansteelandt van Make-a-Wish, die speciaal voor dit event van de kust was gekomen. Afspraak begin oktober 2018 !

Delen

Tevreden fruiteters