Fruitsnacks breidt uit naar Duitsland

Fruitsnacks breidt uit naar Duitsland

Tholen – Duitsers in het gebied Noordrijn-Westfalen kunnen vanaf september genieten van een stuk fruit op het werk. Het Belgische bedrijf Fruitsnacks, dat fruitmanden aan bedrijven levert, breidt uit naar Duitsland. “We hebben een samenwerking opgezet met een Duitse fruitteler”, vertelt Karel Paesmans. “Hij wordt het gezicht van Fruitsnacks Germany en hij zal zorgen voor het fruit. Het blijft lokaal fruit, zeker in Duitsland wordt veel waarde gehecht aan lokale producten. De facturatie en dergelijke zaken zal vanuit ons kantoor in België gebeuren.”

“In het gebied Noordrijn-Westfalen zijn een hoop bedrijven gevestigd, waardoor we veel mogelijkheden zien. Toch zijn we niet de enige aanbieder van werkfruit op de Duitse markt. Er zijn meerdere aanbieders, maar die zijn vaak zelf geen teler en creëren weinig beleving. Fruitsnacks stuurt regelmatig filmpjes of andere content mee, om mensen bewust te maken waar fruit vandaan komt en hoe het fruit wordt geteeld”, aldus Karel. “Qua producten verwachten we ongeveer dezelfde variatie in de manden te stoppen als in België. De fruitsoorten komen grotendeels overeen.”

Om in te spelen op de groei van het bedrijf heeft Fruitsnacks een nieuw pand bijgebouwd en is de zoon van zaakvoerder Karel, Roel Paesmans, in het bedrijf gestapt. “In 2019 beseften we dat de huidige gebouwen te klein werden en hebben we een nieuwe loods van 4.000 vierkante meter bijgebouwd. In deze loods zal het sorteerproces van ons eigen fruit gaan plaatsvinden en het vullen van de fruitmanden. Daarnaast zal er plaats komen voor seizoensarbeiders.” Ook aan de duurzaamheid van het pand is gedacht. Er zal een nieuwe ammoniakkoeling geplaatst worden, de zonnepaneleninstallatie wordt uitgebreid en in september zal er een windmolen geplaatst worden.

“Corona heeft er bij ons wel ingehakt, doordat veel mensen thuis gingen werken en niet op kantoor kwamen. Inmiddels begint de vraag weer op te krabbelen en beginnen steeds meer mensen terug op kantoor te werken. De komende maanden zullen we onze energie wel kwijtkunnen in de toenemende vraag naar fruitmanden, de nieuwbouw en de uitbreiding naar Duitsland”, besluit Karel.

Bron: Sharon De Ridder  AGF.nl

Delen

Tevreden fruiteters