Leveren jullie enkel seizoensfruit?

Onze appels en peren waarmee we de manden vullen, telen we zelf. Deze zijn dus 100% van Belgische oorsprong en belanden rechtstreeks uit onze boomgaard in de fruitmanden. 

Naast lokaal fruit, houden we ook steeds rekening met het seizoen. Zo zijn er geen clementines in de zomer en geen bessen of kersen in de winter. We verkleinen op die manier onze ecologische voetafdruk en steunen de lokale boeren. 

We werken ten slotte nauw samen met bioboerderij de Wroeter uit Kortessem. Zij richten zich naar mensen die op de gewone arbeidsmarkt moeilijk een plek vinden. Er wordt gekeken naar hun talenten en mogelijkheden, om zo hun zelfwaarde en positie in de samenleving te versterken. Arbeid en zorg op maat staan hier centraal. Met veel liefde en geduld zijn zij dagelijks in de weer om ons wekelijks van het beste biologisch fruit te voorzien. Als leverancier van ons biofruit wint zowel de lokale economie, de gemeenschap én het milieu erbij, want het fruit moet niet ver reizen. Dit kadert dus perfect in onze buy-local visie.

Tevreden fruiteters