Hoe garanderen we de beste kwaliteit?

Onze zaakvoerder en fruitteler Karel Paesmans legt je graag uit hoe wij dat doen:

"Met 75 ha aan eigen appel- en perenbomen van verschillende rassen kan ik je het hele jaar door de allerbeste kwaliteit leveren. In ons fruitbedrijf telen we 7 verschillende soorten appels (Jonagold, Jonared, Braeburn, Delbare Estivale, Elstar, Red Prince en Greenstar) en 4 soorten peren (Conférence, Doyenné du Comice, Durondeau en het nieuwe ras Q-Tee). Samen met mijn team pluk ik jaarlijks ongeveer 2.500.000 kg fruit waarvan ik het overgrote deel ook hier ter plaatse bewaar. Zo kan je telkens genieten van Haspengouws fruit uit eigen teelt.

De rest van het fruit dat in je fruitmand belandt, selecteer ik eigenhandig op de vroegmarkt in Brussel. Ik proef en kies op basis van smaak, kwaliteit en seizoensgebondenheid.

In het weekend stelt een vast team, onder leiding van mijn vrouw Heidi, de manden samen. Elke vrucht ondergaat opnieuw twee visuele en manuele controles op uiterlijke kwetsuren. Mocht er ondanks onze kwaliteitsprocedures toch nog een stuk fruit door de mazen van het net glippen, vervangen we dat graag.

Daarnaast houden we van elke fruitproductie drie manden bij als preventieve controle: ééntje staat bij ons op kantoor dus aan omgevingstemperatuur, ééntje staat in onze koelruimte en een derde staat bij een buitendienstmedewerker nadat de mand op maandag het hele logistieke traject heeft meegemaakt.  Als er bij die drie manden zich hetzelfde euvel voordoet bij dezelfde fruitsoort weten we dat we preventief moeten ingrijpen en onze klanten op de hoogte dienen te brengen.  

Fruitsnacks heeft als enige fruitleverancier aan bedrijven de volledige keten in eigen handen: van teelt, bewaring, aankoop en samenstelling van de fruitmanden tot levering. Op deze manier garanderen we de allerbeste kwaliteit!"

Tevreden fruiteters