Week van de vrijwilliger!

Week van de vrijwilliger!

Deze week is het de week van de vrijwilliger dus zetten we onze eigen vrijwilligers én vrijwilligers onder onze klanten graag in het fruit!

Zoals jullie wellicht weten steunen we bij Fruitsnacks verschillende goede doelen. Deze goede doelen zouden niets zijn zonder hun vrijwilligers die zich elke dag opnieuw met volle goesting inzetten. Natuurlijk zijn we elke vrijwilliger van deze organisaties enorm dankbaar. Om al deze vrijwilligers een gezicht te geven, stellen we je graag degenen voor waarmee wij direct samenwerken. En zeggen we een welgemeende dankjewel!

Christel - Make-A-Wish®

Christel begeleidt samen met haar man Guy elk jaar mee onze plukdag voor de kinderen van Make-A-Wish®. Zij adopteren hier elk jaar hun eigen perenboompje. Na ettelijke uren in het verkeer vanuit West-Vlaanderen staat ze hier elk jaar weer met een glimlach waar iedereen blij van wordt.

Zelf is Christel ook een wensmama die de wens van haar zoontje om naar Disneyland Parijs te gaan in vervulling zag gaan. Samen met zijn zusjes beleefde hij daar een geweldige tijd en ontmoette hij Ijor waarvan hij grote fan was. Jammer genoeg verloor Alexander enkele maanden nadien de vreselijke strijd tegen zijn ziekte. Wat Make-A-Wish zo speciaal maakt is dat de familie de mooie momenten in Disneyland als herinnering kunnen blijven koesteren als lichtpuntje in die donkere periode.

Daarom wilde Christel iets terug doen voor de organisatie en zet ze zich met hart en ziel in om de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte te helpen vervullen. Wij vinden Christel een echte powervrouw en willen haar deze week dus graag even in het fruit zetten en haar bedanken voor haar onvoorwaardelijke inzet.

Christa & Marleen - Sint Vincentius

Wereldwijd verspillen we miljoenen tonnen voedsel. Hoewel er verschillende manieren bestaan om voedselverspilling aan te pakken, blijft de omvang beschamend. Heb je je al eens afgevraagd wat wij met ons fruit doen, dat ongeschikt is voor de fruitleveringen, maar nog perfect geconsumeerd kan worden? Wel, we zijn blij je te vertellen dat ons minderwaardig fruit een beter lot vergaat!

Fruit met een gekke vorm en/of lichte beschadigingen wordt wekelijks opgehaald door de vrijwilligers van Sint Vincentius. Dit is wekelijks voor een andere gemeente. Zij zetten zich dag in dag uit onuitputtelijk in voor hulpbehoevenden in de regio. Dit onder meer aan de hand van voedselbedelingen, waar ook ons fruit verdeeld wordt!

Sint-Vincentius telt 36 conferenties doorheen Limburg waar gezinnen die in financiële moeilijkheden zitten, maandelijks een voedselpakket kunnen afhalen. Deze voedselpakketten worden samengesteld door de voedselbank in Hasselt aangevuld met voedingswaren die geschonken worden door handelaren en producenten uit de regio.

Eens per maand halen Christa en Marleen het fruit hier af dat ze verdelen per gezin. De conferentie in Nieuwerkerken telt momenteel zo’n 25 gezinnen en 8 vrijwilligers.

Wij vinden het geweldig dat deze mensen dag en nacht klaarstaan voor de hulpbehoevenden en willen hen hier heel hard voor bedanken. Door hen wordt gezonde voeding voor iedereen toegankelijk gemaakt. Een dikke merci!

Dirk – Het Natuurhulpcentrum

De rest van het fruit dat niet zo'n mooie vorm heeft of misschien licht gedeukt is, gooien we ook absoluut niet weg. De (wilde) dieren die elke dag met veel zorg opgevangen worden in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek zijn daar immers heel blij mee!

Het Natuurhulpcentrum is een opvangcentrum voor zieke, gewonde en hulpbehoevende wilde dieren. Zowel inheemse als exotische dieren worden omringd met de beste zorgen. Zo vind je er aapjes, leeuwen, tijgers, beren maar ook inheemse eenden, duiven, egeltjes en vossen. Zij krijgen de beste zorgen om weer aan te sterken en worden dan weer vrijgelaten in het wild of indien dit niet mogelijk is herplaatst in dierentuinen of reservaten.

Wekelijks levert onze vrijwilliger Dirk druiven, bananen, appels, peren, sinaasappels en mandarijnen om hun voederbakjes mee te vullen. Elke week rijdt hij op vrijdagnamiddag van Nieuwerkerken naar Opglabbeek om het fruit tot bij de dieren te brengen.

Daarvoor willen we hem van harte bedanken. Zonder hem zou dit voor ons niet mogelijk zijn.

Meer info over onze engagementen en vrijwilligers?

Delen

Tevreden fruiteters