Onze fruitmot doet ook mee aan temptation!

Onze fruitmot doet ook mee aan temptation!

Wist je dat het deze maand ook temptation is bij ons in de boomgaard? We hebben onze mannelijke fruitmotten van dit jaar alvast de naam “Tim” gegeven. De fruitmot is niet gezond voor onze appels en peren. We lossen dit bij Fruitsnacks op een inventieve en milieuvriendelijke manier op.

In het kort: we zorgen ervoor dat de fruitmot zich in onze boomgaard niet kan voortplanten door seksvallen te plaatsen. Deze vallen zorgen ervoor dat de mannelijke fruitmot zijn temptation -of vrouwtje- niet meer vindt door een hele sterke geur te verspreiden, snap je? Dit wordt ook wel eens feromoonverwarring genoemd.

Spijt komt altijd later…

Deze geur trekt de mannelijke fruitmot zo hard aan dat hij er helemaal gek van wordt. Dom weliswaar want wat er dan op hem wacht is een plastic plaatje (zie foto rechts) en geen aantrekkelijk mottenvrouwtje. Zo heeft hij al zijn zaad verschoten en komen er natuurlijk ook geen kindjes van.

Niets is wat het lijkt

Deze beestjes zien er – net als Tim- misschien onschuldig uit, maar kunnen veel schade veroorzaken. Hun larfjes nestelen zich in het fruit en bijten er gaatjes in.  Zo wordt het fruit slecht en valt het van de bomen. De seksvalletjes doen in onze boomgaard hun uiterste best om fruitschade te vermijden.

Fun Fact

Onze logoappels waren 2 jaar geleden van de partij op Temptation Island. Wie hapt er nog toe dit jaar?

Delen

Tevreden fruiteters