Zo snij je een sinaasappel zonder er een boeltje van te maken

Appelsienen zijn sappige en heerlijke vitaminebommetjes maar misschien niet het handigste fruit om te eten. Het is een hele opgave om het stuk fruit te snijden zonder dat je hele bureau onder het sap zit. Maar hoe snij je je sinaasappel dan het best? 

Probeer het eens met de volgende stappen:

1. Was de appelsien en snijd de twee uiteinden eraf.

2. Zet het stuk fruit rechtop op één van de vlakke zijden. 

3. Snijd nu met een scherp mes een stuk schil eraf van boven naar onderen. 

4. Draai de appelsien rond in je hand en ga de hele vrucht rond tot de schil helemaal verwijderd is.

5. Gebruik de witte lijnen op de appelsien als referentie om kleine partjes met je mes eruit te snijden. Snijd in de lijnen, zodat je mooie partjes krijgt. 

TIP:

Gooi de schil niet zomaar weg. Je kan ze drogen en toevoegen aan thee of cocktails, of in je glas water leggen voor een extra fruitig smaakje.