Fruitsnacks oogst derde jaar op rij wensboomgaard met kinderen van Make-A-Wish®

Karel Paesmans, zaakvoerder van Fruitsnacks uit Wijer, heeft samen met de kinderen van Make-A-Wish® hun wensboomgaard, waar ze dit jaar hun eigen appelboom adopteerden, geoogst. Elk jaar schenkt Fruitsnacks kinderen met een levensbedreigende ziekte een appelboom. Meer dan twintig wenskinderen uit heel Vlaanderen kwamen dit jaar hun wensboompje oogsten.

“Jaarlijks vervult Make-A-Wish zo een 150 wensen”, vertelt Karel. “Hier maken wij graag deel van uit door ons steentje bij te dragen aan een lach op het gezicht van de wenskinderen.” De kinderen worden het hele jaar door op de hoogte gehouden over de evolutie van hun wensboom. “We maken foto's van de bloesems en de eerste appels die aan hun boom groeien en sturen die door naar de kinderen. Ze kunnen dan van thuis zien hoe het gaat met hun boompje." Wanneer het plukseizoen begint, komen de kinderen hun wensboom dan ook oogsten en kunnen ze smullen van hun zelf geplukt fruit.

Dit moment was nu aangebroken. Op 22 september kwamen de kinderen samen met hun familie langs om hun appeltjes te plukken. “Het was een topdag vol lachende gezichtjes en het geeft ons zoveel voldoening om te zien hoe zo een kleine inspanning hen zoveel plezier kan bezorgen” bekent de fruitboer.

Ook Britt van Marsenille, de meter van Make-A-Wish®, was aanwezig om alles mee te volgen. " Er werden tienhtallen kilo's appeltjes geplukt. De komende weken zullen er veel appelcake's en appeltaarten gebakken worden, vermoed ik." lacht Karel. Er werd tal van animatie voorzien zoals onze goede vriend clown Pepe Francois, ons appelkasteel en een ritje met de quad door de boomgaarden. Ook de lokale politie kwam even langs zodat de kids een kijkje konden nemen in de politiecombi.

Paesmans werkt bovendien ook nauw samen met Kom op tegen Kanker. Zo neemt hij ieder jaar deel aan de 1.000 km en schenkt hij zo’n 7000 euro aan de organisatie. Fruitsnacks levert per week ongeveer 4.500 fruitmanden per week aan bedrijven over heel België. Dit jaar schonk het bedrijf in de week van World Wish Day 1 euro per fruitmand aan Make-A-Wish®.