Bananenconfituur met munt

Heb je deze week bananen over uit je fruitmand? Hier volgt een lekker recept voor overheerlijke bananenconfituur met munt.

Op de boodschappenlijst: (2 potjes)

•        4 gepelde bananen

•        Sap van een citroen of limoen

•        Sap van 4 sinaasappels

•        300 g confituursuiker

•        4 eetlepels muntblaadjes

Bereiding

Snijd 4 bananen in stukjes; plet ze en meng ze bij het sap van een citroen en 4 sinaasappels. Dek de kom af en laat de confituur-in-spe een 12 uur rusten in de koelkast. Afhankelijk van hoe zoet je het graag wenst voeg je ongeveer 300 gram confituursuiker bij  en laat je het geheel een vijftal minuten doorkoken. Daarna snipper je de muntblaatjes fijn. Vergeet deze ook niet af te spoelen. Vul de gesteriliseerde confituurpotten met jouw heerlijke confituur. 

Klaar; heerlijk op een stukje toast. De frisse smaak van de toegevoegde verse munt doet het ‘m! Smakelijk!

Heb jij zelf ook nog leuke recepten? Stuur ze dan zeker naar fruit@fruitsnacks.be!

IMG_20171211_211629

 IMG_20171211_212330

 IMG_20171211_214909