Steun jij samen met ons deze goede doelen?

Bij Fruitsnacks vinden we het zeer belangrijk om zorg te dragen voor zowel milieu als maatschappij. We zetten ons elke dag opnieuw in op zo ecologisch mogelijk te produceren en om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het ondersteunen van goede doelen vinden we in lijn met deze visie dus ook een vanzelfsprekend engagement. Op deze manier leveren we, samen met u, een waardevolle bijdrage binnen de samenleving. Zo steunen we jaarlijks Kom op tegen Kanker, Make-A-Wish, De Wroeter, Sint Vincentius en andere lokale verenigingen. Stuk voor stuk schitterende Belgische organisaties die ons nauw aan het hart liggen.

Kom op tegen Kanker1c_KOTK_hor_pos_rgb

Iedereen kent wel iemand met kanker. Een verschrikkelijke ziekte die velen in het dagelijkse leven jammer genoeg tegen het lijf lopen. Bij een vriend of familielid, of misschien wel bij jezelf. Dagelijks krijgen maar liefst 112 Vlamingen te horen dat ze aan deze verschrikkelijke ziekte lijden. Ook wij hebben van dichtbij moeten meemaken wat kanker met een mensenleven doet. Daarom is het voor ons zo belangrijk dat goede doelen die zich inzetten, tegen de strijd tegen kanker, ondersteund worden. 

Kom op tegen Kanker streeft naar een betere levenskwaliteit van kankerpatiënten en strijdt voor een wereld zonder kanker. Als voortrekker en aanspreekpunt voor de Vlaamse Gemeenschap zetten ze talrijke zorgprojecten op poten. Bovendien investeren ze sterk in innoverend kankeronderzoek, zowel psychosociaal als biomedisch. Zo dragen ze bij aan een grotere genezingskans en een optimale behandeling voor kankerpatiënten.

Per verkochte logoappel schenken we daarom 2 eurocent aan Kom op tegen Kanker. Vorig jaar zamelden we zo meer dan 7000 euro in. Bovendien fietst onze zaakvoerder Karel zelf ook mee tijdens het Hemelvaartweekend voor de 1.000 Kilometer van Kom Op tegen Kanker. 

 

Logoappels_kom_op_tegen_kanker

Make-A-Wish

Sinds begin 2016 steunt Fruitsnacks Make-A-Wish, een prachtige organisatie die de hartenwensen van kinderen met levensbedreigende ziekten vervult. Een ontmoeting met een celebrity of eens meedraaien bij de brandweer? Alles staat in het teken van hun droomdag. Ruim 26 jaar vervult Make-A-Wish de dromen van duizenden zieke kinderen.

Make-A-Wish neemt alle kosten van een wensvervulling voor haar rekening. En jouw wekelijkse fruitmand draagt bij aan het toveren van een lach op hun gezichtjes!

In het begin van de lente kiezen we voor ieder Make-A-Wish-kind een appelboom in onze eigen boomgaarden. Fier draagt iedere boom - of passender: wensboom - de naam van een wenskind. In het voorjaar sieren wit-roze bloesems de wensbomen en zullen er geleidelijk aan heerlijk gezonde vruchten aan groeien. In het najaar zijn de appels eindelijk plukklaar. De oogst van iedere boom gaat integraal naar het wenskind en zijn/haar familie. Zij mogen hun appels ook zelf komen plukken! 

  MakeAWish_Nieuwerkerken_KarolienCoenen_klein

De Wroeter De Wroeter

Al jaar en dag werken we samen met arbeidscentrum De Wroeter uit Kortessem. Zij richten zich naar mensen die op de gewone arbeidsmarkt moeilijk een plek vinden. Er wordt gekeken naar hun talenten en mogelijkheden, om zo hun zelfwaarde en positie in de samenleving te versterken. Arbeid op maat en zorg op maat staan hier centraal. Met veel liefde en geduld zijn zij dagelijks in de weer om ons wekelijks van het beste biologisch fruit te voorzien. Als leverancier van ons biofruit wint zowel de lokale economie, de gemeenschap én het milieu erbij, want het fruit moet niet ver reizen. Kadert dus perfect in onze buy-local visie!

Sint Vincentius

De cosmetische standaarden van de Westerse consument dragen bij aan de wereldwijde verspilling van miljoenen tonnen voedsel. Hoewel er verschillende manieren bestaan om voedselverspilling aan te pakken, blijft de omvang beschamend. Heb jij je al eens afgevraagd wat wij met ons fruit doen, dat ongeschikt is voor de fruitleveringen, maar nog perfect geconsumeerd kan worden? Wel, we zijn blij je te vertellen dat onze appelen en peren een beter lot vergaan!

Fruit met een gekke vorm en/of lichte beschadigingen wordt wekelijks opgehaald door vrijwilligers van Sint Vincentius. Zij zetten zich dag in dag uit onuitputtelijk in voor hulpbehoevenden in de regio. Dit onder meer aan de hand van voedselbedelingen, waar ook ons fruit verdeeld wordt! Jaarlijks schenken we meer dan 20 ton fruit.