Akte van Fruittrouwen

Ik ben Karel Paesmans, zaakvoerder van Fruitsnacks. In deze Akte van Fruittrouwen garandeer ik u een gevarieerd aanbod van de allerbeste kwaliteit tegen een betaalbare prijs aangevuld met een uitstekende dienstverlening. Dit is op een maatschappelijke en milieubewuste manier gerealiseerd.

In 2005 werd Fruitsnacks geboren. Toen startte ik als eerste in België met fruitleveringen aan bedrijven. Fruitsnacks is een nevenactiviteit van mijn familiaal fruitbedrijf, dat al drie generaties lang bestaat. Op deze manier wil ik mijn bijdrage leveren aan een meer ecologische en vooral gezondere bedrijfsomgeving.

Garantie van topkwaliteit

Met bijna 70 ha aan eigen appel- en perenbomen van verschillende rassen kan ik je het hele jaar door de allerbeste kwaliteit leveren. In ons fruitbedrijf telen we 7 verschillende soorten appels (Jonagold, Jonared, Braeburn, Delbare Estivale, Elstar, Red Prince en Greenstar) en 4 soorten peren (Conférence, Doyenné du Comice, Durondeau en het nieuwe ras Q-Tee). Samen met mijn team pluk ik jaarlijks ongeveer 2.500.000 kg fruit waarvan ik het overgrote deel ook hier ter plaatse bewaar. Zo kan je telkens genieten van Haspengouws fruit uit eigen teelt.

De rest van het fruit dat in je fruitmand belandt, selecteer ik eigenhandig op de vroegmarkt in Brussel. Ik proef en kies op basis van smaak, kwaliteit en seizoensgebondenheid.

In het weekend stelt een vast team, onder leiding van mijn vrouw Heidi, de manden samen. Elke vrucht ondergaat opnieuw twee visuele en manuele controles op uiterlijke kwetsuren. Mocht er ondanks onze kwaliteitsprocedures toch nog een stuk fruit door de mazen van het net glippen, vervangen we dat graag.

Fruitsnacks heeft als enige fruitleverancier aan bedrijven de volledige keten in eigen handen: van teelt, bewaring, aankoop en samenstelling van de fruitmanden tot levering. Op deze manier garanderen we de allerbeste kwaliteit!

Vlotte en vriendelijke service

Naast kwaliteit hecht ik zeer veel belang aan een uitstekende dienstverlening. Mijn team staat je elke weekdag (in het Nederlands, Frans, Duits of Engels) te woord en helpt je met plezier verder.

Wil je de levering van je fruitmand aanpassen? Samen zoeken we de beste oplossing. Omdat ik houd van flexibiliteit kies ik er bewust voor om niet te werken met contracten. Je kan dus op elke moment je bestelling opstarten of stopzetten. Tijdens vakantieperiodes is het eveneens geen enkel probleem om de volumes of de frequentie van je fruitmand aan te passen.

Gevarieerd aanbod

Verandering van spijs doet eten. Elke week dezelfde fruitmand op het werk zou immers al snel vervelen. Ik sta er bij Fruitsnacks op om zoveel mogelijk te variëren. Je kan elke week rekenen op minstens 8 verschillende fruitsoorten afwisselend naargelang het seizoen. Naast de klassiekers zoals appels, peren, bananen, citrusvruchten, druiven en kiwi’s probeer ik je ook te verrassen met seizoensfruit en exotische soorten zoals lychees, paraguayos, tamarindes, passievruchten, kaki’s, dadels, en nog zoveel meer. In de winter, wanneer het aanbod beperkter is, bied ik gedroogd fruit aan zoals vijgen, dadels, abrikozen en notenmengelingen.

Wist je trouwens dat er vorig jaar tot 50 verschillende soorten fruit geleverd zijn? Dit naast meer dan 16 verschillende rassen van appels en peren!

Betaalbare prijzen

De prijzen op de fruitmarkt schommelen sterk gedurende het jaar. Maar daar merk je als klant gelukkig niets van. Bij Fruitsnacks blijft de prijs voor jouw fruitmand het hele jaar dezelfde. Handig bij het opstellen van je budget! Fruit op het werk is bovendien 100 % fiscaal aftrekbaar. Daar heb ik zelf heel wat tijd en energie ingestopt om dit voor mekaar te krijgen. Met resultaat want sinds 2012 is de aftrekbaarheid van fruit bij wet geregeld. Voor grote bedrijven hebben we aangepaste formules die volledig op maat worden samengesteld.

Ook bieden we een proefkorf aan tegen een verminderd tarief. Deze wordt gratis bij verdere wekelijkse of tweewekelijkse levering.

Ecologische voetafdruk en maatschappelijk ondernemen

Ik kies in mijn fruitbedrijf voor een milieubewuste fruitteelt. Zo maak ik voor de koeling en sortering van het fruit gebruik van zonnepanelen. Die ecologische lijn trek ik graag door bij Fruitsnacks. Bij de eerste bestelling bezorg ik het fruit in een mand. Volgende leveringen gebeuren in een iets kleinere, gerecycleerde doos. Zo kan je zelf je fruit presenteren in de mand.

Fruitsnacks beschikt over drie magazijnen (Aalter, Dilbeek en Lochristi) die onze klanten uit deze regio’s bevoorraden. We bundelen onze leveringen op maandag en woensdag zodat jouw fruit kan carpoolen met dat van je buren. Zo beperken we de maatschappelijke transportkosten en proberen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden

Fruit waarvan te veel wordt aangekocht of fruit met een lichte beschadiging schenk ik met liefde aan een goed doel (de lokale voedselbedeling, Sint-Vincentius). Beschadigd fruit rijd ik in de winter naar voederplaatsen voor de vogels en reeën. Zo gaat er niets van ons fruit verloren.

Ook engageren we ons in voor Kom Op Tegen Kanker en Make a Wish en werken we nauw samen met de Wroeter voor de productie van onze bio-fruitmanden.

Tot slot is elektronische facturatie is voor ons een evidentie!

Pers, prijzen en referenties

Als zaakvoerder ben ik steeds op zoek naar vernieuwing. Zo zijn er naast onze fruitmanden ook onze fruittaps en Logofruit. Door deze dynamische ingesteldheid kent Fruitsnacks al jaren een gezonde groei. Ik kan je dan ook met trots vertellen dat Fruitsnacks al enkele de pers haalde en prijzen won. Ook hebben we enkele referenties van onze klanten gebundeld. Zij motiveren ons elke keer opnieuw om het beste van onszelf te geven en zo bij te dragen tot een gezondere werksfeer.

Ik hoop dat de bovenstaande informatie je overtuigd heeft dat Fruitsnacks jouw leverancier is van fruit op het werk. Contacteer ons gerust wanneer je nog vragen hebt!

handtekening karel 

Karel Paesmans