Akte van Fruittrouwen

Medio 2005 werd Fruitsnacks geboren en startte ik als eerste in België met fruitleveringen aan bedrijven. Fruitsnacks is een nevenactiviteit van mijn familiaal fruitbedrijf dat al drie generaties bestaat. Het is mijn bijdrage aan een gezonde en ecologische bedrijfsomgeving. 

Hoe kan ik u als klant topkwaliteit garanderen?

Met bijna 70 ha aan eigen appel- en perenbomen van verschillende rassen lever ik u het hele jaar door de allerbeste kwaliteit. Ik teel Jonagold, Jonared, Braeburn, Delbare Estivale, Elstar, Red Prince en Greenstar wat appelen betreft. Voor peren is dat Conférence, Doyenné du Comice, Durondeau en het nieuwe ras Q-Tee. Samen met mijn team pluk ik jaarlijks ongeveer 2.500.000 kg fruit waarvan ik het overgrote deel ook hier ter plaatse bewaar.

De rest van het fruit dat in uw fruitmand belandt, ga ik eigenhandig selecteren vanaf 5 uur op de vroegmarkt in Brussel. Ik proef en kies op basis van uitzicht, smaak, kwaliteit en seizoensgebondenheid. In het weekend stelt een vast team onder leiding van mijn vrouw Heidi de manden samen. Elke vrucht ondergaat opnieuw twee visuele en manuele controles op uiterlijke kwetsuren. Mocht er ondanks onze kwaliteitsprocedures toch nog een stuk fruit door de mazen van het net glippen, vervangen we dat met de glimlach.

Fruitsnacks heeft als enige fruitleverancier aan bedrijven de volledige keten in eigen handen: van teelt en bewaring over aankoop en samenstelling van de fruitmanden tot levering. Alleen het beste is goed genoeg voor u!  

Welke service mag u verwachten?

Naast kwaliteit hecht ik zeer veel belang aan een uitstekende dienstverlening. Mijn vast team staat u elke weekdag (in Nederlands, Frans, Duits of Engels) te woord en helpt u met plezier verder. Wilt u de levering van uw fruitmand aanpassen? Samen zoeken we de beste oplossing voor iedereen. Omdat ik houd van flexibiliteit kies ik er bewust voor om niet te werken met contracten. U kan dus op elke moment uw bestelling opstarten of stopzetten. Om organisatorische redenen vraag ik enkel om mij, of iemand van mijn team, voor donderdagnamiddag 14 u. te verwittigen als u de maandag erop een aangepaste wenst. Tijdens vakantieperiodes is het voor mij geen enkel probleem om de volumes of de frequentie van uw fruitmand aan te passen.  

Welke variatie biedt Fruitsnacks aan?

Verandering van spijs doet eten. Dus elke week dezelfde fruitmand op het werk zou al snel vervelen. Ik sta er bij Fruitsnacks op om zoveel mogelijk te variëren. U kunt elke week rekenen op minstens 8 verschillende fruitsoorten afwisselend naargelang het seizoen. Naast de klassiekers zoals appels, peren, bananen, citrusvruchten, druiven en kiwi’s probeer ik u ook te verrassen met seizoensfruit en de meer exotische soorten zoals lychees, paraguayos, tamarindes, passievruchten, kaki’s, dadels, en nog zoveel meer. In de winter, wanneer het aanbod beperkter is, bied ik gedroogd fruit aan zoals vijgen, dadels, abrikozen en notenmengelingen. Wist u trouwens dat er vorig jaar tot 50 verschillende soorten fruit geleverd zijn naast de meer dan 16 verschillende rassen van appels en peren?

Zijn onze prijzen betaalbaar?

De prijzen op de fruitmarkt schommelen sterk gedurende het jaar. Maar daar merkt u als klant gelukkig niets van. Bij Fruitsnacks blijft de prijs voor uw fruitmand het hele jaar dezelfde. Handig voor u bij het opstellen van uw budget! Fruit op het werk is bovendien 100 % aftrekbaar. Daar heb ik zelf heel wat tijd en energie ingestopt om dit voor mekaar te krijgen. Met resultaat: sinds 2012 is de aftrekbaarheid van fruit bij wet geregeld. Voor grote bedrijven hebben we aangepaste formules die zeer interessant zijn.

Wilt u graag een proefmand ontvangen? Dat kan via deze link.

Bent u geïnteresseerd in onze ecologische voetafdruk en onze visie op maatschappelijk ondernemen?

Ik kies in mijn fruitbedrijf voor een milieubewuste fruitteelt. Zo gebruik ik voor de koeling en sortering elektriciteit van zonnepanelen. Die ecologische lijn trek ik graag door bij Fruitsnacks. Bij uw eerste bestelling bezorg ik uw fruit in een mand. Bij volgende leveringen maak ik gebruik van een iets kleinere, gerecycleerde en handige doos zodat u zelf uw fruit kunt sorteren in de mand.

Ik beschik over drie magazijnen (in Aalter, Dilbeek en Lochristi) die onze klanten uit deze regio’s bevoorraden. Ik bundel onze leveringen op maandag (in het hele land en Luxemburg) en woensdag (in Limburg, Leuven, Mechelen, Brussel en Antwerpen) zodat uw fruit kan carpoolen met dat van uw buren.

Fruit waarvan te veel wordt aangekocht of fruit met een lichte beschadiging schenk ik met liefde aan een goed doel (de lokale voedselbedeling). Beschadigd fruit rijd ik in de winter naar voederplaatsen voor de vogels en reeën.

Naast fruitmanden vindt u in ons gamma ook logoappels. Per verkochte logoappel schenken wij 1,5 cent aan Kom op tegen kanker (KOTK). Vorig jaar liep dit bedrag op tot bijna 7.000 euro.

Met plezier bied ik u ook biofruitmanden aan. Hiervoor werk ik nauw samen met De Wroeter.

Elektronische facturatie tot slot is voor ons een evidentie!

Pers, prijzen en referenties?

Als zaakvoerder ben ik steeds op zoek naar nieuwe avonturen. Zo zijn er onze fruitevents, fruittaps en logofruit. Ik ben ervan overtuigd dat mijn fruitbedrijf door deze dynamische ingesteldheid een gezonde groei kent. Bovendien heeft Fruitsnacks al vaak de pers gehaald en prijzen behaald. Een greep daaruit vindt u hier.

Ik hoop dat de bovenstaande informatie ruimschoots voldoende is om u ervan te overtuigen dat Fruitsnacks uw aangewezen leverancier is van fruit op het werk. U kunt mij of mijn team steeds vrijblijvend contacteren mocht u nog verdere vragen hebben.

handtekening karel 

Karel Paesmans